Psychologen Thujapark Logo

Menu

Bert Vendrik GZ-Psycholoog

Voor kind, jongere, ouders en gezin

Bert Vendrik

Gezondheidszorgpsycholoog BIG Registerpsycholoog Specialist NIP / Kinder- en Jeugd

Ik ben kinder- en jeugdpsycholoog, werk met kinderen, jongeren, ouders en gezinnen. Ik werk in de GGZ sinds 1983, eerst bij het CAD, later bij o.a. de Riagg-jeugdzorg en het MKD. Samen met Peter Litjens heb ik deze praktijk in 1996 opgezet. Daarnaast schrijf ik artikelen met mijn visie op ons vak zie www.bertvendrik.nl.

Werkstijl: ik streef naar een vriendelijk contact met kind en ouders. In de behandeling werk ik vanuit een houding van aandacht, zorgvuldigheid en deskundigheid. Als psycholoog probeer ik samen met de cliënt te begrijpen waar de klachten vandaan komen en wat er aan te doen is. Dat is een zorgvuldig proces van samen zoeken. In het aangaan van verandering heeft de cliënt de hoofdrol. Dat vraagt verantwoordelijkheid nemen en inzet.

Ik ben geschoold in een aantal algemene behandelingsmethodieken: cliëntgerichte psychotherapie, cognitieve gedragstherapie, schematherapie, mindfulness, EMDR, en ouder- en gezinsbegeleiding. Ook heb ik scholing gevolgd in behandelmethodieken bij specifieke problemen zoals ADHD, ASS, psychotrauma, de combinatie van medische en psychische problematiek.

Ik werk structureel samen met mijn collega’s Els Misset-Overmars en Marieke Keijzer maar we zijn juridisch volledig onafhankelijk. KvK-nummer van Bert Vendrik GZ-Psycholoog is 64496937, BIG-nummer is 79049161625.

Samenwerking

Ik geef samen met onderstaande collega's alsmede met Els Misset en Marieke Keijzer een multidisciplinair team vorm door structurele samenwerking.

Verder neem ik deel aan twee samenwerkingsverbanden:

  • Vrijgevestigde Jeugd GGZ Nijmegen, een coöperatie van 24 regionale praktijken
  • PsyMedNet, een samenwerking van kinder- en jeugdpsychologen met het Amalia kinderziekenhuis te Nijmegen